Pelletkachel

Zoekt u een warmtebron met een hoog rendement en autonomie? Dan is een pelletkachel of pelletketel de juiste keuze voor u! Omdat een pelletkachel met pellets wordt gestookt is het een zeer duurzame warmtebron, zelfs zo duurzaam dat de overheid tegenwoordig subsidie geeft bij de aanschaf van een pelletkachel. Zo wordt een kachel bij Karel zelfs nóg goedkoper! Ze komen natuurlijk weer in verschillende soorten en maten, Karel helpt je!

Er zijn helaas geen producten gevonden

Probeer een andere categorie of een andere zoekopdracht

Pelletkachels


Kiezen voor een pelletkachel levert een tal van voordelen op. Zo is hij ecologischer, en biedt hij meer comfort dan de traditionele houtkachel. De pellet is een bijzonder praktische brandstof, met een zeer hoog rendement, zodoende worden er tegenwoordig hele gebouwen en woningen verwarmd door pelletkachels! Natuurlijk heeft Karel deze ook voor u voor de beste prijs. Neem contact met mij op voor de mogelijkheden bij u thuis!

Houtpellets

Pelletkachels worden gestookt op pellets. Deze brandstof  bestaat uit zaagsel wat samengeperst wordt tot een korrel. Doordat ze gedroogd en samengeperst worden onder een zeer hoge druk ontstaat er een gelijkmatige korrel met een lage vochtigheidsgraad. De gecreëerde warmte van het ontsteken van pellets is gezonder, intenser, aangenamer en duurzamer, voor een beter huiselijk comfort. Daarnaast zijn pellets gemakkelijk te verkrijgen in zakken van 15kg.

Economisch en ecologisch


Het kiezen van een pelletkachel is een zeer economisch voordelige beslissing! Ten eerste is het stoken van pellets 40% goedkoper ten opzichte van traditionele brandstoffen. Aardgas zijn bijvoorbeeld nog steeds stijgende, terwijl de prijzen van pellets dalen vanwege een steeds groter aanbod. Daarnaast bestaan modellen pelletkachels die aan te sluiten zijn op uw cv. Wanneer de pelletkachel aanstaat kan hij zodoende de verwarming van uw hele huis overnemen. Voor elke woning, boerderij of bedrijf is wel een oplossing te vinden waardoor de pelletkachel zichzelf terug verdient!

Gemak


Pelletkachels zijn extreem makkelijk in gebruik. Een pelletkachel bevat een reservoir voor minimaal 15 kg aan pellets. Wanneer u deze gevuld hebt (maximaal 1 keer per dag) doet de pelletkachel de rest! Door middel van een draaiende vijzel werpt de kachel namelijk zelf de houtpellets in de vuurkorf, ook regelt hij zelf de ventilator en daarmee de hoeveelheid warme lucht die wordt afgegeven. En dit is allemaal te regelen met 1 druk op de knop! U kunt bijvoorbeeld 21 graden celcius instellen en dan regelt de kachel de rest. Bij gebruik van uitvoeringen met een wifi module kunt u dit zelfs vanaf uw werk regelen zodat u in een lekker warm huis thuis komt! 

CV-gekoppelde pelletkachel


Met een CV-gekoppelde pelletkachel wordt bedoeld dat de kachel is aangesloten op het cv-systeem. Hiermee zorgt u ervoor dat wanneer de pelletkachel aanstaat, hij de normale cv-ketel overneemt waardoor uw hele huis door de pelletkachel verwarmt wordt. Hiermee bespaart u niet alleen uw stookkosten, maar ook het milieu! Stoken op pellets is namelijk duurzamer dan stoken op gas.Pelletkachel met WiFi

Pelletkachels zijn door hun duurzaamheid helemaal van deze tijd! En daar hoort WiFi natuurlijk ook bij. Met een WiFi module aangesloten op uw pelletkachel maakt het niet meer uit waar u bent, op het werk, of onderweg, met uw telefoon zorgt u ervoor dat u warm thuis komt!