KachelkrakerKachelkraker

Houtkachel

Houtkachels, Karel de kachelkraker heeft ze in alle soorten en maten!


Graag neem ik je mee op ontdekkingsreis door kachelland. Er zijn namelijk zoveel soorten houtkachels dat ik me voor kan stellen dat je al snel het spoor bijster raakt. Natuurlijk wil je niet teveel betalen voor je nieuwe sfeerbron in huis. Dat zit bij Karel wel snor, want ik kraak elke prijs en doe je altijd een superscherp aanbod! Daarnaast zijn er altijd een aantal kacheltjes bij mij in de aanbieding. Groot ingekocht en daarom extra voordelig voor jou! Aarzel daarom niet om contact met mij op te nemen, want Karel loopt zich ook voor jou graag het vuur uit de sloffen.

Welke houtkachels zijn voor mij geschikt?

Houtkachels


Het is belangrijk om te kijken welke houtkachels voor jouw persoonlijke situatie het meest geschikt zijn. In de eerste plaats kijk je naar het uiterlijk van een haard, maar naast de "looks" wil je natuurlijk ook dat een kachel mooi en zuinig brandt. Daarnaast is het belangrijk om een kachel te kopen die voldoende vermogen heeft om jouw woonkamer heerlijk op temperatuur te krijgen. Doe je dit niet, dan heb je een kachel die je constant hoog op moet stoken of ééntje die je moet temperen waardoor de ruit vervuild raakt en je niet meer kunt kijken naar je mooie vuurtje. Ik, Karel, help je natuurlijk graag om de juiste keuze te maken. Aan het aantal houtkachels op mijn site kan het niet liggen, want de keuze bij Karel is reuze!

Inbouw, inzet, vrijstaand, hangend... wat moet ik dan kiezen Karel?Inbouw houtkachels


Dit product kies je meestal als je alles strak weggewerkt wilt hebben in de muur. Geen afvoerpijp in het zicht, maar het geheel komt in de meeste gevallen wel een stukje de kamer in. De inbouwhoutkachel bouwen we in een zogenaamde koof welke onze mannen afwerken met brandwerend materiaal. Hoe zo'n koof er uit moet zien? Daarin ben je geheel vrij. Vaak combineren we de koven met natuursteen plateau's, maar de haard strak zonder frame inbouwen heeft ook een zeer moderne uitstraling. Klik hier voor meer inbouwhaarden.

Inzet houtkachels


De term zegt het eigenlijk al; deze houtkachels zet je in de muur. De inzethoutkachel wordt in de meeste gevallen gekozen wanneer een bestaande open haard vervangen wordt door een toestel met een véél hoger rendement (een houtkachel dus ;-) ) Doordat dit product in de hoogte en breedte niet meer ruimte inneemt dan de voorzijde schuif je 'm zo in de muur!

Vrijstaande houtkachels


Als je al een bestaande aansluiting voor houtkachels hebt, of je wilt in de toekomst de mogelijkheid hebben om een nieuw model aan te schaffen, dan is een vrijstaande kachel iets voor jou! Dat zijn natuurlijk niet de belangrijkste redenen om vrijstaande houtkachels te overwegen. Over het algemeen hebben vrijstaande houtkachels een hoger rendement (convectiewarmte), zijn eenvoudiger schoon te maken (aslades) en in talloze merken, modellen en uitvoeringen. Ik vertel je er graag veel meer over.