Gashaard

Welke gashaard kies ik? Karel helpt je!


Smaken verschillen natuurlijk, en elk huis is anders. Daarnaast is er een gigantisch aanbod aan verschillende types gashaard. Een keuze maken kan daarom soms lastig zijn. Open of gesloten systeem.. een inbouw, inzet of vrijstaande gashaard.. hoofd- of alleen sfeerverwarming.. een branderbed, houtstammenset of kooltjes.. Met de onderstaande informatie probeer ik u verder te helpen, mocht u er toch niet uitkomen, schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

Artikelen 1 tot 32 van 47 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Artikelen 1 tot 32 van 47 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Wat is een gashaard? Karel vertelt het je!


De gashaard en gaskachel is met de opkomst van aardgas in de jaren ’60 de vervanger geworden voor de traditionele kolen- en oliekachels. Ze werden voornamelijk gebruikt als lokale verwarming. Inmiddels zijn de gashaarden verder ontwikkelt waardoor zij niet alleen warmte brengen, maar ook sfeer en design in je huis. Met de opkomst van het gesloten systeem heeft de gashaard ook een zeer hoog rendement gekregen. Door een grote veelzijdigheid aan design zijn gashaarden en gaskachels dus een uitstekende keuze voor iemand die de sfeer wilt van een houtkachel, maar met meer gemak en autonomie!

Geschiedenis van de gashaard


De eerste gaskachels gebruikten lichtgas, maar door de giftigheid van het gas waren olie- en kolenkachels nog vaak favoriet. Na de tweede wereldoorlog werd er wel steeds meer gebruik gemaakt van gaskachels vanwege de mogelijkheid van flessengas zoals Butagaz en Primagaz.  De populariteit van gaskachels werd pas echt groot na de opkomst van het aardgas in de jaren ’60. Veel woningen die aangesloten waren op het aardgasnetwerk gingen over op een gaskachel voor lokale verwarming. Inmiddels zijn de meeste huizen voorzien van een CV waardoor het leek alsof de gaskachel geen toekomst meer had. Niets bleek minder waar! Door de verdere doorontwikkelingen van het product, zijn gashaarden en gaskachels net zo sfeervol als een houtkachel. Tevens bieden ze enorm gemak en autonomie door de bijgevoegde WiFi modules en afstandsbedieningen.

Sfeer & Design


Karel zei het je al, gaskachels en gashaarden zijn enorm sfeervol en omdat er geen hout in gestopt hoeft te worden zijn er zeer strakke designs mogelijk. Daarnaast is het mogelijk om een gashaard helemaal naar eigen wens te vullen. Er kunnen bijvoorbeeld houtblokken of kiezelstenen in geplaatst worden, waardoor de haard respectievelijk een meer klassiek of strakke uitstraling krijgt. Door de doorontwikkeling van de ontbranding is het vuur van de huidige gashaard haast niet meer te onderscheiden van een houtkachel!

Gashaard gesloten systeem


 
 

Inbouw, inzet, of vrijstaande gashaard

 
Heeft u al een open haard, maar u wilt niet meer op hout stoken? Dan is een inzethaard een goede optie, deze zijn speciaal ontwikkeld voor bestaande situaties. Aangezien het rookkanaal al aanwezig is, is de installatie heel eenvoudig. Dit kunt u zelf doen, of door één van onze specialisten. Bent u aan het verbouwen, of moet er een gashaard komen in een nieuwe situatie? Dan is een inbouwhaard de beste oplossing. In tegenstelling tot een inzethaard is deze niet zomaar uit de koof of boezem te halen, maar door zijn convectiesysteem behaald hij nog net iets meer rendement. Wilt u toch iets meer aandacht voor uw gashaard? Dan kunt u ook kiezen voor een vrijstaand type, de modellen met driezijdig vuurzicht zorgen ervoor dat u de warmte niet alleen voelt, maar ook altijd ziet! Bij Karel vindt u dus altijd wel een gashaard die geschikt is in uw situatie.